Izdvojene vestiSrbija

Vučević: Nije slučajno izabrano da na Vidovdan Milošević bude izručen Hagu

SrebijaRealno/Kruševac/28.06.24. – Premijer Srbije Miloš Vučević ocenio je danas da nije slučajno izabran Vidovdan za datum kada će nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević biti izručen Hagu.

“Nije pitanje da li ste bili neko ko podržava ili ne podržava Slobodana Miloševića. On je bio predsednik Republike Srbije, predsednik Savezne Republike Jugoslavije, a predali smo ga kao džak krompira”, rekao je Vučević novinarima u Kruševcu. On je dodao da je Srbe “neko spolja” ubedio da “valjda treba da se stidimo onih koji su branili državu” i koji su, kako je naveo, radili u tom trenutku kako su mislili da je najbolje.

“I nemojte da bilo ko ima dilemu, nije slučajno bio odabran 28. jun odnosno Vidovdan da se organizuje predaja”, istakao je Vučević. Dodao je da je Vidovdan datum kada bi kolektivno trebalo da zastanemo i da dobro razmislimo šta nam se sve dešavalo, ali i nas očekuje u narednom periodu. Govoreći o Srbima u regionu, premijer je naveo da država Srbija ostaje uz njih i da poštuje sve države, iako neki od njih nažalost ne poštuju Srbiju.

“Smatraju da deo naše teritorije treba da bude samostalna država. Mi sa svima želimo najbolju moguću saradnju, ali po međunarodnom javnom pravu, po međunarodnim ugovorima, Srbija ima i obavezu, pa i moralnu odgovornost da vodi računa o zaštiti nacionalnog kulturnog, duhovnog identiteta Srba gde god da žive”, rekao je Vučević.

Predlog: https://srbijarealno.rs/aktuelna-predsednica-evropske-komisije-ursula-fon-der-lajen/

Back to top button