Beograd

Никодијевић о најважнијој тачки дневног реда данашње Скупштине града

СрбијаРеално/БЕОГРАД/08.11. – Председник Скупштине града Никола Никодијевић изјавио је да је једна од најзначајнијих тачака данашње седнице Скупштне града План шинских система града Београда који омогућава развој београдског метроа, БГ воза, трамвајског система, што би за десетак година требало да доведе до потпуног решавања саобраћајних проблема у Београду.

– Овим планом предвиђено је колико ће метро имати линија, куда ће се оне кретати, а 22. новембра коначно почиње изградња београдског метроа. Прва линија ићи ће од Макишког поља према Миријеву, друга од Устаничке према Творничкој, а трећа линија треба да затвори круг и интегрише Прокоп. Београдски метро није довољан за решавање саобраћајних проблема у граду уколико га не инкорпорирамо у остале шинске системе. То управо и јесте део документа, који је изузетно важан за Београђане, а који данас усвајамо – нагласио је Никодијевић за ТВ Вести.

Према његовим речима, у Београду има око 40 километара трамвајских шина, а овим документом планирано је да се трамвајски саобраћај простире на готово 80 километара. БГ воз, додао је, служи за повезивање свих ободних београдских општина.

– Повезани су Лазаревац и Барајево, као и Младеновац, а планира се нова линија која треба да иде од Вуковог споменика према Новом Београду, Сурчину, националном стадиону, Аеродрому, Обреновцу. Тако ће сви грађани на територији Београда бити повезани шинским системима и моћи ће да користе трамвај, метро или БГ воз – појаснио је Никодијевић.

Документ који данас усвајамо је стратешки, на њему се дуго радило, навео је Никодијевић и додао да он има изузетан значај за све Београђане.

Back to top button