Beograd

Nova godina će biti srećna i deci iz beogradskog Svratišta

SrbijaRealno/Beograd/17.11.23. – Novogodišnje radosti neće zaobići ni decu iz Svratišta na Zvezdari. Tradicionalno, već po četvrti put, studenti iz zemalja regiona, u saradnji sa Fakultetom za projektni i inovacioni menadžment PMC iz Beograda, organizuju prikupljanje novogodišnjih paketića za decu iz beogradskog Svratišta. Ova humanitarna akcija koja je tokom prethodnih godina obradovala brojne mališane iz Svratišta za decu osmišljena je na inicijativu grupe od 250 studenata, koji su se upoznali preko raznih naučnih regionalnih projekata, a kako kažu, želja im je bila da ulepšaju praznike i pomognu deci kojoj je ta pomoć najneophodnija, kao i da istovremeno pokrenu aktivizam te vrste kod svojih vršnjaka.

Po rečima prof. dr Bojane Ostojić sa Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment PMC, do sada su paketići za decu već počeli da pristižu od prijatelja iz Hrvatske, Slovenije i Severne Makedonije, a njihovo prikupljanje će se nastaviti tokom celog novembra. Akcija prikupljanja paketića će trajati do 1. decembra, odnosno do tradicionalnog kićenja novogodišnje jelke u holu Fakulteta. Do Nove godine, paketići, koji sadrže igračke, knjige za decu, slatkiše, garderobu i nastavni materijal, biće isporučeni mališanima iz Svratišta na Zvezdari, što će studenti koji učestvuju u ovoj prelepoj akciji iskoristiti i za druženje sa svojim mlađim drugarima.

Da ova akcija nije prošla nezapaženo saznali smo i u razgovoru sa Snežanom Bisenić, generalnim sekretarom NVO „Solidarnost za decu“, koja je za ovu inicijativu imala samo reči hvale.

„Naravno da Solidarnost za decu, kao organizacija koja je svoj rad posvetila zaštiti dece i dečijih prava, pozdravlja svaku aktivnost ove vrste. Ono što je posebno zanimljivo u akciji pomoći deci iz beogradskog Svratišta je to da su baš studenti, dakle mladi ljudi, pokazali altruizam na kome bi im mnogi mogli pozavideti, a svakako bi bilo za nas kao društvo jako korisno kada bi se više ljudi ugledalo na njih. Ako neko misli da je lako organizovati već četvrtu godinu uzastopno akciju takvih razmera, gde će se objediniti mladi iz brojnih država regiona, najbolje bi bilo da to i sam pokuša pa da se uveri. Dakle ne, nije lako, a to što ti studenti sa svojim fakultetom to i dalje rade samo pokazuje odlučnost na kojoj bi im se trebalo diviti. Mi čestitamo tim mladim ljudima, kao i Fakultetu za projektni i inovacioni menadžment PMC na njihovoj posvećenosti i na njihovom zdravom pogledu na svet oko nas i nadamo se da će ova akcija ponovo biti pun pogodak“, istakla je gospođa Bisenić.

Back to top button