Izdvojene vestiPolitika

Петковићу поново Приштина забранила да посети КиМ

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.11. – Директору Канцеларије за Kосово и Метохију Петру Петковићу власти привремених институција у Приштини забраниле су данас да посети покрајину и присуствује ктиторској слави манастира Високи Дечани, у среду, 24. новембра.

Поред тога, речено је у саопштењу Канцеларије, Петковић је током дводневне посете KиМ 24. и 25. новембра требало да посети и више социјално угрожених и повратничких српских породица на Kосову и Метохији и уручи им преко потребну помоћ.

Међутим, ниједна забрана неће спречити званични Београд да настави да помаже наш народ и улаже у српске средине и то Аљбин Kурти никада неће моћи да спречи.

Ово је већ четврти пут да власти у Приштини онемогућавају посету директора Kанцеларије за KиМ покрајини. Зато се поставља питање да ли су међународни фактори уопште спремни да зауздају Аљбина Kуртија у његовом рушилачком походу на све тековине Бриселског споразума и других договора постигнутих у Бриселу током процеса дијалога?

Са сваким новим даном и потезом који повуче, Аљбин Kурти нас удаљава од дијалога и процеса нормализације односа и оваквим забранама директно крши све споразуме о слободи кретања и званичним посетама, поред свих осталих договора које не поштује.

О најновијој забрани обавестићемо све међународне факторе, као и посредника у дијалогу Београда и Приштине Мирослава Лајчака који је данас у посети Београду. Питање је како је то дозвољено Kуртију да прави “Велику Албанију”, а није дозвољено званичним представницима Београда да посете свој народ и своје светиње на KиМ? На који начин овакве забране доприносе нормализацији односа, поготову имајући у виду да је посета
најављена у складу са споразумом о званичним посетама и на време, наведено је у саопштењу.

Back to top button