HronikaSrbija

Преминулe 64 особe, заражено још 6.126 људи

СрбијаРеално, /БЕОГРАД/ 04.11. – Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 6.126 особа од тестиранa 22.552 узорка, а од последица пандемије преминуле су 64 особе. На респираторима је 277 пацијената, речено је у Кризном штабу који ће заседати данас. Епидемијска ситуација у Србији и даље је тешка, а данас заседа Кризни штаб.

Епидемиолог Градског завода за јавно здравље Београда и члан Кризног штаба доктор Предраг Кон каже за РТС да је уверен да ће одлука о продужетку распуста бити донета, али истиче да би више ефекта имало када би истовремено било усвојено 24-часовно важење ковид пропусница и затварање на десет дана.

Ми на томе инсистирамо, јер ће једино тако моћи да се види озбиљан пад броја новозаражених, поручује Кон.

Министар просвете Бранко Ружић поновио је да је његово министарство спремно да, у оквиру општих мера у борби против пандемије коронавируса, продужи јесењи мини распуст на девет дана.

Велика Британија је постала прва земља на свету која је одобрила употребу лека против коронавируса у облику пилуле, који су заједнички развиле компаније “Мерк” и “Ридyбек бајотерајутик”.

Back to top button