DruštvoIzdvojene vestiŽivot i stil

Prepliću se NITI i Neograničena veza na Perwoll Fashion Week-u

SrbijaRealno/Beograd/11.04.24. – Prolećni 53. po redu Perwoll Fashion Week večeras svečano otvara revija NITI modnog kreatora Igora Todorovića. Narednih sedam dana ljubitelji modnih dešavnja moći će da uživaju u atraktivnim i bogatom programu.

Zagrevanje za omiljenu manifestaciju je počelo sinoć, otvaranjem izložbe NEOGRANIČENA VEZA – UNLIMITED TIES, modne dizajnerke Nataše Šarić u galeriji Sanjaj. Mnogobrojni gosti imali su priliku da uživajući u  vizionarskom pristupu modi, osete kako Nataša sa lakoćom povezuje prošlost i sadašnjost u jedinstvenu neograničenu vezu. Ona galerijski prostor pretvara u prostor likovno-prostorne predstave, gde se moda, primenjena umetnost i skulpturalna meka forma sjedinjuju u jedinstvenu harmoniju.

Prisutni ljubitelji ovih izuzetnih odevnih komada su mogli uživati i u nadahnutom obraćanju Sanje Bjelanović Janković, Nenada Radujevića i Neleta Karajlića, koji su preneli emocije i poštovanje prema umetnicinom radu.

Nenad Radujević, se sa velikom emocijom prisetio kako je Nataša prva dizajnerka koja se pridružila Modnom studiju Click, odmah nakon njegovog osnivanja 1991. godine, i kako je svih ovih godina hrabro išla ispred vremena, raskošno maštala i ostala dosledna sebi.

– Imam tu čast da otvorim izložbu drugačiju od svih onih koje ste imali prilike da vidite u našoj galeriji. To je izložba primijenjenje umjetnosti. Nije slučajno što smo za tu priliku  izabrali Natašu Šarić, umjetnicu poznatu široj publici kao modni dizajner i kostimograf, onu koja sve što radi zaista pretvara u Umjetnost sa velikim U. Izložba nosi naziv „Neogračene veze“ ili na engleskom Unlimited ties. Sam naziv vas upućuje u višeslojnost njenog rada, neograničene veze između mode, dizajna, slike, skulpture, instalacije.. „Tie“ kao veza i kravata u istoj riječi – izjavila je otvarajući izložbu Sanje Bjelanović Janković, kustos galerije Sanjaj.

Galerija Sanjaj će biti domaćin ove avangardne izložbe do 19. aprila, za sve koji su spremni da osete ovo estetsko iskustvo, kao i duboku refleksiju o identitetu, tradiciji i inovaciji u modnoj industriji.

MaštAI! uz prolećni Perwoll Fashion Week

Back to top button