Društvo

Престолонаследник Александар честитао Хануку

СрбијаРеално/БЕОГРАД/29.11 – Престолонаследник Александар Карађорђевић упутио је честитке поводом јеврејског празника Хануке амбасадору Израела у Србији Јахелу Вилану, главном рабину Србије, Исаку Асиелу, председнику Савеза јеврејских општина,Роберту Сабадошу и свим припадницима јеврејске заједнице у Србији и целог света, на овај велики празник, чија је прослава ове године почела синоц́, 28. новембра, и траје до понедељка, 6. децембра увече.

„Свим припадницима јеврејске заједнице у Србији и свим Јеврејима широм света упуц́ујем најсрдачније честитке поводом великог празника – Хануке! Нека светлост свец́а са меноре, које се традиционално пале, унесе срец́у и топлину у срца свих људи. Нека ово светло надахне све нас да свесрдно радимо на стварању бољег и толерантнијег друштво. Нека овај велики празник донесе здравље, љубав, мир и благостање, а нека га сви који га славе проведу у радости, заједно са својим најмилијима”, рекао је престолонаследник.

Везе између јеврејског народа и народа Србије увек су биле добре и пријатељске, и нека нас овај велики празник подстакне да те односе у будуц́ности још више јачамо. Наша земља је у периоду Краљевине била једна од првих у свету која је дала пуна права припадницима јеврејске заједнице. Веома сам поносан што су међу првима који су тридесетих година прошлог века на територији данашњег Израела добили спомен шуме посвец́ене њима, били моји прадеда и деда, Краљеви Петар И и Александар И. То су сведочанства великог пријатељства, надахнуће за све нас да наставимо тим путем и темељ за будуц́ност, навео је престолонаследник Александар.

Back to top button