Beograd

Raspisan konkurs za stipendije Grada Beograda učenicima i studentima sa invaliditetom

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu raspisao je danas konkurs za dodelu 65 stipendija učenicima sa invaliditetom srednjih škola i studentima sa invaliditetom visokoškolskih ustanova u Beogradu za 2021. godinu, ukupne vrednosti 7,3 miliona dinara.

Prema rečima sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka konkurs će trajati 15 dana, odnosno potrebnu dokumentaciju je potrebno dostaviti lično ili poslati poštom u Sekretarijat do 24. oktobra.

– Pozivam sve učenike i studente sa invaliditetom u Beogradu da iskoriste pomoć koju Grad Beograd pruža i konkurišu za bespovratna sredstva koja su podrška njihovom obrazovanju i sa kojima želimo da im olakšamo školovanje – rekao je Gak.

U 2021. godini biće dodeljeno 65 stipendija učenicima srednjih škola sa invaliditetom i studentima visokoškolskih ustanova sa invaliditetom, od čega 25 stipendija učenicima srednjih škola i 40 studentima.

Neto iznos stipendije za učenike srednjih škola je 10.000 dinara , odnosno 12.000 dinara mesečno za studente visokoškolskih ustanova.

Napomena: Svi detalji o potrebnoj dokumentaciji kao i adresi za dostavljanje objavljeni su na sajtu Grada Beograda, u rubrici Gradski oglasi. 

Izvor: Beoinfo

Back to top button