BeogradDruštvoIzdvojene vesti

Veče radosti, davanja i humanih ljudi

SrbijaRealno/Beograd/23.12.23. – Agencija Fabrika, u saradnji sa Narodnim muzejom Srbije, 21. decembra je organizovala tradicionalni Novogodišnji humanitarni događaj za decu Prihvatilišta, u Narodnom muzeju Srbije.

48 mališana koji borave u Prihvatilištu, su i ove godine, kao svih prethodnih, od 2011, svoja pisma Deda Mrazu poslala agneciji Fabrika i u tim pismima napisali koje poklone žele. Ali, još više od poklona, želeli su da upoznaju njihove idole, poznate ličnosti i to: Vuk Kostić, Radoš Bajić, Nela Mihailovič, Luku Raco, Stevan Piale, Sandra Bugarski, Miodrag Radonjić, Jana Milić, Dragan Okanović, Luka Grbić, Vučić Perović, Bojana Ordinačev, Branka Pujić, Anđela Jovanović, Tijana Pečenčić, Verica Rakočević, Sanja Vučić, Predrag Miljković Korona i Vojaž. Rečima se ne može opisati radost kada je njih 48 dobilo sve poklone koe su želeli, zahvaljujući Fabrici I brojnim donatorima (Dexy Co, Converse, Sport vision, Erste banka, Net planet, Safran, obuća Metro, Martino vesto, Zlatara Papić, AMC, Perspecta, Tata mata, nakit Sanya, Etnografski muzej i FK Partizan), ali pre svega što su imali priliku da upoznaju i zagrle svoje idole koji su im predali poklone i radovali se sa njima… Većina dece je plakala, ali ovog puta, ne od tuge, već ogromne radosti. Radost je bila obostrana. Svi poznati su iskreno uživali što su imali priliku da ulepšaju život dece Prihvatilišta i bez obzira na brojne Prednovogodišnje obaveze i snimanja, našli su vremena da dođu samo zbog njih i podele im poklone, zagrle, slikaju se i igraju i pevaju sa njima. 

Publici su se obratile Vesna Mandić, direktorka Fabrike i Danijela Stajković, direktorka Prihvatilišta.

U okviru ovog događaja, tradicionalno su organizovane I modne revije koje su oduševile sve prisutne:

BOGNER čiji je Generalni zastupnik za Srbiju VELVET FASHION i Modna revija ETIQUETTE sa gošćom iz Sarajeva, kreatorkom Melisom Hujić.

Po završetku programa, deci iz Prihvatilišta su se pridružile manekenke I otpevali su svi zajedno njihovu humnu. Na samom kraju, uz pesmu Mariah Carey “All I want for Christmas is you”, usledila je žurka, kada su svi zajedno pevali i igrali i deca i poznati koji su im dodelili poklone, prisutni gosti…. Deca su bila neopisivo srećna, zbog čega se može reći da je ovo veče bilo “veče radosti”, što je i bio cilj svih organizatora i učesnika programa.

Ceo događaj je realizovan kako je naglašeno, ne uz pomoć sponzora, već prijatelja koji su u skladu sa svojim mogućnostima dali svoj doprinos da se ovaj humani prelepi događaj održi u hramu kulture, Narodnom muzeju Srbije. To su pre svega RENAULT Srbija I BEL SPACE, čiji vlasnici, osnivači Bell medica, dr.Jasmina I dr.Milan Knežević tradicionalno pomažu ovaj događaj, kaoi I BIOMEDICA I MOJ KIOSK.

Za total designe se pobrinula agencija “Mullen lowe&friends”, a za besprekorni izgled manekenki tim šminkera “Golden rose” i frizer Bojan Nastasić.

Ovo veče je prštalo od divnih emocijaI i na kraju, možda i najvažnije, skoro sve zvanice su prilikom odlaska izjavile: “odlazimo odavde kao bolji ljudi”, što se nadovezalo na izjavu Vesne Mandić kada je nabrajala poznate ličnosti koje su deca želela da upoznaju: “Srećni smo što večeras imamo toliko poznatoh.  Deca su ta koja UVEK, bez greške, procene ko su dobri ljudi. Poznate ličnosti koje su večeras sa nama isključivo po izboru dece nisu “celebritisi ni VIP gosti”, oni su večeras ovde kao “dobri ljudi i njihovi idoli”, koji ne treba samo da budu uzor deci Prihvatilišta, već kompletnom društvu”.

Back to top button