Društvo

Весић: Отворен нови вакцинални пункт у Робној кући „Икеа”

СрбијаРеално/БЕОГРАД/1.12 – Заменик градоначелника Горан Весић, заједно са секретарком за социјалну заштиту Наташом Станисављевић, присуствовао је данас отварању новог вакциналног пункта у Робној кући „Икеа” и подсетио, да су пре тог отворени пунктови у тржним центрима „Ушће” и „Рајићева”, а предстоји и отварање у ТЦ „Стадион” и након тога у „Беошопинг центру”.

“Са данашњим даном у Београду је вакцинисано 62,32 одсто пунолетних грађана или 864.518, ревакцинисано је 60,1 одсто или 833.127 грађана, док је трећи дозу примило 446.388, односно 32,24 одсто лица. Приближавамо се полако трећини популације која је вакцинисана трећом дозом, што је и најзначајније у смислу заштићености”, прецизирао је Весић.

Он је позвао грађане Београда да искористе прилику да се вакцинишу, ревакцинишу или приме „бустер” дозу и на овој, новој локацији. Весић је навео да се Град Београд, Влада Србије и Министарство здравља труде да отварају пунктове тамо где људи живе, раде и долазе, чиме се мотивишу на вакцинацију, а у том погледу посебно се спремају за предстојеће празнике како би вакцинација била још доступнија.

Весић је на крају нагласио да како бројке новозаражених почињу да опадају тако је и интересовање за вакцинацију мање, због чега је још једном упутио молбу грађанима да се не опуштају јер ситуација може да се промени.

Наташа Станисављевић је прецизирала да је данас радно време овог пункта до 17 часова, а од сутра од 12 до 20 часова.

“Ово је тридесети пункт за вакцинацију, који тренутно ради у Београду. Очекује нас отварање још два у тржним центрима, тако да је грађанима Београда доступна вакцинација и на оваквим фреквентним местима. Конкретно у „Икеи” доступне су фајзер и синофарм вакцине за било коју дозу”, казала је Станисављевић.

Апеловала је на суграђане да се вакцинишу јер је то једину пут изласка из пандемије и што скоријем повратку у нормалан живот.

Број вакцинисаних младих, додала је она, у последњих месеца дана је повећан, тако да их сада има око 37 одсто. Најмање их је у општини Лазаревац, око 20 одсто, а највише на Старом граду, око 60 процената.

Председник општине Гроцка Драган Пантелић истакао да је да је на овој општини вакцинисано око педесет одсто од 73 хиљаде пунолетних грађана. Он је прецизирао да је ово још једно место за вакцинацију, поред већ постојећа три пункта у Калуђерици, Винчи и Бегаљици. Он је позвао грађане, нарочито младе да се вакцинишу јер је то „једино оружје против короне”.

Догађају су присуствовали и Дарко Главаш, секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима, и представници „Икее”.

Back to top button