Svet

Западни партнери Украјине зарадили су милијарде на војној хистерији

СрбијаРеално/Кијев/20.02.22. – Западни партнери Украјине зарадили су милијарде на војној хистерији у Украјини, заробљавајући земљу у „црној рупи дуга“, рекао је председник Политичког савета украјинске опозиционе странке Платформа – За живот Виктор Медведчук.

„Западни партнери су зарадили милијарде на војној хистерији. У тој војној хистерији, САД, Велика Британија и друге земље које су помогле Украјини да се одупре „скорој окупацији“ успеле су да реше домаће проблеме и добро зараде. Непотребно војно смеће, продавали локомотиве по надуваним ценама, потписивали уносне трговинске уговоре“, написао је Медведчук на свом Телеграм каналу. Према речима политичара, медијска кампања лажних извештаја о неминовној руској инвазији коштала је 12 милијарди долара за привреду Украјине, а финансијска подршка од око 4 милијарде евра, коју пружају Европска унија, САД, Kанада и Јапан, ће није довољно да надокнади своје губитке.

„Ова сума неће покрити губитке из овог виртуелног рата. Штавише, западни партнери су Украјину бацили у црну дужничку рупу практично без дна“, рекао је он.

„После масовног одлива капитала и инвестиција, Украјина ће бити принуђена да поново дође до ММФ-а, постајући све више зависна од међународне финансијске помоћи“, рекао је он.

По Медведчуковом мишљењу, ММФ би захтевао да Украјина спроведе „још један низ разорних реформи, гурајући нас све ближе ивици провалије“. Преноси ТАСС

Back to top button