DijasporaDruštvoIzdvojene vestiŽivot i stil

Zapažen nastup srpskog brenda CHANYMARIA na CINETTICA FASHION festivalu u Berlinu

SrbijaRealno/Berlin/27.12.23. – Na šestom izdanju Cinettica Fashion festivala održanom u Berlinu, zapažen je nastup srpskog modnog brenda ChanyMaria sa kolekcijom “NEWWorld”.  Dizajnerka Marija Čanji, kao tvorac ovog brenda, imala je priliku da se nađe u društvu najtalentovanijih mladih dizajneri iz celoga sveta, i predstavi svoj rad na temu percepcije života i stvarnosti. 

Cinettica Fashion festival je modni, filmski i muzički festival nastao u Njujorku, do sada je održan i u Meksiko Sitiju, a nakon Berlina, sledeće izdanje festivala je planirano da se održi u Barseloni. Tema festivala je spoj mode, umetnosti i modnog filma, sa ciljem  promocije umetnika i njihove percepcije života i stvarnosti kroz modu i modno stvaralaštvo. 

Marija Čanji – ChanyMaria, je svoju percepciju života i stvarnosti, prikazala inspirisana netaknutim prostorima univerzuma, gde ljudski ego ( još ) nije uspeo da pokvari ravnotežu i balans i napravi razlike. Kolekciju je namenila svima koji su odvažni da kombinuju različite stilove i materijale, i koji imaju za cilj brisanje razlika i šalju poruku prihvatanja, tolerancije i snažnog jedinstva. Kolekcijom dominiraju velike kapuljače kao simbol zaštite i štita od spoljašnjeg sveta i vremena koje je turbuletno i zastrašujuće. Prisutni lanci imaju simboličko značenje vezanosti, sputanosti i nemogućnosti da se oslobodimo tereta starog sveta i načina življenja, i zakoračimo u novi svet. Ova inspirišuća modna priča, upotpunjena je i izborom materijala koji drže formu i simulirajući snagu pojedinca i svemira kom pripadamo. Dubine i beskonačnost svemira dočarani su tamnim tonovima, crnom i metalik bojom. Publika je priču pažljivo propratila, poruke pozdravila i prigrlila, prepoznajući potrebu za večitim traganjem za novim, boljim i plemenitijim svetovima. 

“NEWWorld” kolekcija je prikazana i na jesenjem izdanju Beogradske nedelje mode, i pored atraktivnih modela, ovacije publike je izazvala specijalna gošća revije, mlada umetnica iz Berlina Laura Utenova, poznata po svojim muzičkim performansima. 

Back to top button