Svet

Аутомобил улетео међу учеснике божићне параде у Висконсину – најмање петоро погинулих

СрбијаРеално/САД/22.11. – Аутомобил је улетео међу учеснике божићне параде у граду Вокиша, у америчкој савезној држави Висконсин, убивши најмање пет особа и ранивши више од 40, укључујући групу младих плесача, а особа на коју сумњају да је одговорна за напад сада је у притвору, саопштила је полиција.

Инцидент се догодио у недељу, а шеф полиције тог града Ден Томсон је рекао да је особа која се сматра одговорном у притвору, док је возило, након инцидента, пронађено на 32 километра западно од Милвокија, преноси агенција Ројтерс.

Из полиције је саопштено да је погинуло пет особа, док је повређено више од 40 људи.

Локалне власти су саопштиле да су одвеле 11 одраслих и 12 деце у шест болница у том округу, а да су породице и пријатељи превезли још многе у болнице.

Речено је и да није познато да ли је инцидент повезан са тероризмом.

На видео-снимку објављеном на интернету види се црвено спортско теренско возило како пролази кроз параду, налетевши на, како се чини, више од десет људи пре него што је маса потрчала са тротоара да пружи помоћ.

Шеф полиције Томсон је рекао да је један полицајац пуцао на возило.

Болница за децу у Висконсину објавила је на Твитеру да је примила 15 пацијената до 20 часова, не пријавивши ниједан смртни исход.

Back to top button