Hronika

Елез пристао да оцинкари Вељу Невољу

Дарко Елез у потпуности је признао кривицу у случају “Лутка” потписавши споразум са Тужилаштвом Босне и Херцеговине који је Суд БиХ потом уважио и осудио га правоснажно на 15 година затвора.

Kако подсећа “Kурир” у предмету “Лутка” Елез је означен као организатор криминалне групе која је извршила четири убиства, прала новац и починила више разбојништава.

– Споразумним признањем Елез се одрекао права на суђење и права на жалбу на пресуду коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ, а у складу са споразумом, од оптуженог ће се одузети покретна и непокретна имовина стечена извршењем кривичних дела – рекли су из тужилаштва.

Истовремено, стигла је и потврда да је босанско- херцеговачки криминалац пристао да сарађује и са српским тужилаштвом у истази против органозоване криминалне групе Вељка Беливука, али и за још нека друга кривична дела за која се сумњичи, пише Република. Србија тражи Елезово изручење, али адвокат за сада није желео то да коментарише, рекавши :” Што се тиче изручења за то ћемо још видети”.

Иако Елезов адвокат Сенад Kрехо сазнања овог листа није желео да потврди позивајући се на тајност поступка услед искључене јавности са суђења Елезу, бранилац вишеструко осумњиченог за убиства Дарка Елеза није ни демантовао речено.

Kрехо је открио да је Елезу изузетно стало да поново стекне српско држављанство.

– Ми у Србији водимо управни спор око држављанства које је МУП Србије узео Елезу. Он је стекао југословенско држављанство, а стало му је да има српско држављанство због принципа и породице која живи у Србији – казао је Kрехо.

Back to top button