Region

Хрватска уводи новчане казне за противнике ковид потврда: “Ако све негирате, немојте долазити код лекара по помоћ”

СрбијаРеално/ХРВАТСКА/23.11 – Хрватски министри здравља и правосуђа и управе, Вили Берош и Иван Маленица саопштили су данас да се уводе строге казне за одговорне особе које не поштују одлуку о обавезним ковид потврдама у новчаном износу од 30.000 до 50.000 куна.

Берош је на ванредној конференцији за новинаре оштро критиковао политичаре који су подржали протест против вакцинације и тестирања.

Министар здравља је упозорио да епидемиолошка ситуација у Хрватској није добро и позвао грађане да приме трећу дозу вакцине против корона вируса.

Берош је рекао да су учесници протеста против вакцинације изманипулисани, а да су, како је рекао, “манипулатори показали своја лица.”
Са жаљењем је констатовао да је међу учесницима протеста било лекара и интелектуалаца што, како је рекао, може да значи само једно – ти људи су изманипулисани.

“А они, манипулатори, су показали своја лица. Били су на тим протестима и успркос томе што њихови здравствени стратези подржавају вакцинацију, тестирање и употребу ковид потврда, они се боре против тога. Дакле, боре се против свега. Шта је резултат тога? Угрожавање здравља хрватског народа”, рекао је Берош..

Оцењујући да је то лоше, Берош каже да у Хрватској постоје два паралелна света, свет у којем ковид одузима животе, свет преоптерећених здравствених радника, свет где се болесници боре за свој последњи удах и један други свет – свет апсурда.

Берош је повишеног тона упитао “ко су ти људи”.

“Ако све негирате, немојте долазити код лекара по другу помоћ”, рекао је Берош, пренели су хрватски медији.

Back to top button