Društvo

Јанковић: Уколико се настави тренд за четири месеца биће скоро милион новозаражених

СрбијаРеално/БЕОГРАД/07.11. – Заменик директора Универзитетског клиничког центра у Нишу, доктор Радмило Јанковић, каже да је проблематично што људи који су у групи оних који се занимају за лек “ивермектин” негирају да уопште вакцинација може да помогне, негирају потребу за поштовањем било каквих мера, као и постојање болести. 

Јанковић је нагласио да је то велики проблем, јер ако се настави овакав тренд имаћемо за четири месеца скоро милион новозаражених и уједно поручио грађанима да се болест лечи у најранијим фазама, као и да су у последње време приметили да се грађани лече на другим местима.

Истиче да су у последње време приметили да се грађани лече на другим местима, у приватним клиникама.

“Они тамо углавном не леже и не бивају хоспитализовани, не добијају кисеоник. Међутим, чим се ситуације закомпликује они траже место у болницама и потпору са кисеоником где ми не знамо шта су они од терапије примали, често се та терапија и разликује од оне која је препоручена и од стране наше експертске групе, а богами и од неких протокола који се примењују”, наглашава Јанковић.

Указао је да је ту било и различитих алетернативних лекова и да им то ствара проблем.

“Знате ко год вам упути пацијента мора да напише шта је он примао тамо, тако да то се односи и на приватне болнице. Нека упућују пацијенте са исписаним шта су пацијенти и како примали. Нама ће бити доста лакше, а и да се одговорност подели, доста је људи преминуло, велики је притисак на здравствене раднике”, наводи Јанковић.

Back to top button