Izdvojene vestiSvet

Кинеско министарство спољних послова о случају тенисерке о којој бруји свет

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.11 – Кинеско министарство спољних послова саопштило је данас да “одређени људи” треба да престану са “малициозним дизањем прашине” и политизацијом питања тенисерке Пенг Шуаји, пошто стране владе и организације настављају да постављају питања о њеном стању.

Питање привременог нестанка Пенг, некада најбоље тенисерке света у дублу, бринуло је део међународне јавности скоро три недеље.

Све је почело након што је поставила поруку на друштвеној мрежи у којој је оптужила бившег вицепремијера Кине Џанга Гаолија да ју је сексуално напаствовао, пренео је АП.

Она се претходног викенда појавила у Пекингу и одржала разговор путем видео линка са председником Међународног олимпијског комитета (МОК) у недељу, али Међународна женска тениска асоцијација (WТА) сматра да њене речи нису решиле питање забринутости за њено стање.

Ово није дипломатско питање. Верујем да су сви видели да је недавно јавно разговарала са Томасом Бахом. Надам се да ће одређени људи престати са малициозним дизањем прашине, да прекину са политизацијом – изјавио је данас кинески министар спољних послова Џао Лиђијан.

Back to top button