BeogradIzdvojene vesti

Литерарно вече и изложба „Лекар мора да има душу”

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.11. – Члан градског већа Фадиљ Еминовић присуствовао је литерарној вечери и отврању самосталне изложбе „Лекар мора да има душу“ у организацији Градске општине Вождовац.

Посетиоци, љубитељи писане речи и сликарства имали су прилику да се упознају са поезијом др Невенке Величковић, директорке Дома здравља Вождовац и др Мирољуба Јеремића, лекара у пензији.

Драмски уметник Драган Петровић Пеле говорио је стихове из књиге др Јеремића „Сродној души с љубављу“, а новинарка РТС-а Драгана Ракочевић рецитовала је поезију докторке Величковић из књиге „У пепелу нада“. Изложби су присуствовали и извођачи народних песама Милица Милисављевић Дугалић и Дејан Ађанчић.

– Драго ми је што је и овом приликом Градска општина Вождовац организовала програм културног садржаја за своје суграђане, а посебно је интерсантно то што су се у програм укључили лекари којима књижевност и визуелна уметност нису примарна професионална усмерења – истакао је Еминовић и додао да посећеност оваквим књижевним верчерима и  изложбама говори о томе колико је важно да су грађанима доступни различити културни садржаји у свим градским општинама.

У наставку вечери отворена је седма самостална изложба др Јеремића, а посетиоци ће моћи да је виде све до 16. децембра 2021. године у свечаној сали Општине Вождовац у Устаничкој улици бр. 53.

Back to top button