Politika

Михајловић: Екстремисти би да регион врате у прошлост

СрбијаРеално/БЕОГРАД/20.12 – Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић рекла је да протести који су данас у Тирани организовани поводом посете председника Србије и иницијативе Отворени Балкан показују да у окружењу и даље постоје политичке снаге које за себе виде корист у покушају враћања региона у прошлост.

“Циљеви иницијативе Отворени Балкан, коју је покренуо председник Србије Александар Вучић, заједно са премијерима Албаније и Северне Македоније, јесу повезивање, бржи економски развој и бољи живот за људе који живе на овим просторима. Противљење овој инцијативи директно се супротставља интересима грађана читавог региона, који пре свега желе мир, стабилност и бољи живот””, поручила је Михајловић, саопштено јке из њеног кабинета.

То се, како је истакла, не постиже подизањем тензија, већ решавањем проблема дијалогом и сарадњом на оним питањима где имамо највише заједничких интереса, а то су инвестиције и инфраструктурно повезивање.

”У том смислу, Отворени Балкан јесте иницијатива за бољу будућност региона, а екстремистичке реакције на њу покушај да се регион врати у прошлост”, рекла је Михајловић.

Back to top button