Izdvojene vestiRegion

Запаљена српска застава у Тирани, Рама поручио да је то сраман чин

СрбијаРеално/ТИРАНА/20.12 – Пред почетак конференције Отворени Балкан вечерас су се у центру Тиране окупили алкбански есктремисти који су узвикивали пароле против те иницијативе, а посебно су свој бес упитили према председнику Србије Александру Вучићу и због његовог доласка у главни град Албаније паљењем заставе Републике Србије. Протест је пре неколико дана најавиоо бивши ачлбански премијер и председник Саљи Бериша, али још неколико опозиционих првака, а он се и обратио вечерас учесницима протеста критикујући како иницијативу Отворени Балкан тако и премијера Еди Раму и валст Албаније.

Након инцидента огласио се и Рама који је поручио да оне који су палили заставу треба да буде срамота. Подсетио је да је приликом више сусрета у Београду говорио албански и на матерњем језику чак и затражио признање Косова и да није било никаквих рекација сличних овој вечерас у Тирани.

Такође је подсетио и да је и Београд био окићен аклбанским заставама, а када се нешто слично тада десило починиоци су одмах били ухапшени.

Данас и сутра у Тирани ће Вучић, Рама и премијер Северене Македоније водити даље разговоре у вези са иницијативом Отворени Балкан а како је јављено раније на столу је шест споразума који ће омогућити несметани, бржи и бољи промет људи и добара и размену роба. Учешће преко видео линка најавио је и европски комесар за проширење Оливер Вархељи.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/PN7goGzvvL0" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Back to top button