Izdvojene vestiSrbija

Министар Тончев обишао радове у општинама Петровац на Млави и Жагубица

СрбијаРеално/БЕОГРАД/19.11. – Министар задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина Новица Тончев, са представницима Кабинета, обишао је радове на реконструкцији основне школе „Света Михајловић“ у селу Табановац на територији општине Петровац на Млави и изведене радове на изградњи спортског терена у насељу Крупаја у Жагубици које су добиле средства на јавном конкурсу Кабинета у мају ове године. Министар Тончев је изразио задовољство јер је све завршено у складу са поднетом документацијом.

„Најпоноснији сам када видим да се неко труди да створи боље услове за живот и  да је максимално посвећен томе. Да улаже у бољу и квалитетнију будућност наших грађана, наше земље, корак по корак. Знам из искуства колики труд, воља и упорност су потребни и зато бих похвалио општине Петровац на Млави и Жагубица, која је већ завршила радове на спортском терену, јер су одличан пример добре организације и реализације пројеката за које су, на конкурсу Кабинета добиле средства. Обезбедићемо седишта за трибине спортског терена општини Жагубица како би наши најмлађи имали подршку која ће им додатно помоћи да буду још бољи и упорнији у постизању најбољих резултата. Мој тим и ја обилазимо радове у општинама и заиста сам јако срећан јер видим да све тече по плану и да је доста тога финализовано. Позивам све председнике неразвијених општина да већ сада крену са припремом пројектно-техничке документације за нове пројекте са којима ће конкурисати наредне године. Врата Кабинета су им увек отворене за било коју врсту савета или помоћи.“ – изјавио је министар Новица Тончев

Програм подршке унапређењу развоја недовољно развијених општина представља помоћ Владе Србије у вези са изградњом и реконструкцијом комуналне инфраструктуре и адаптацијом објеката из области образовања, здравства, туризма, социјалне заштите, културе, спорта и водопривреде а који су у својини јединица локалне самоуправе. Средства за пројекте на конкурсу су одобравана по основу одрживости пројекта, броја потенцијалних корисника обухваћених њиме и ефектом којим тај пројекат утиче на квалитет живота у локалној заједници.

Back to top button