Izdvojene vestiSrbija

Мировић: Наредне године издвојићемо 2,1 милијарду динара за набавку најсавременије медицинске опреме

СрбијаРеално/НОВИ САД/26.11 – Покрајинска влада у наредној години определиће више од 2,1 милијарде динара за набавку најсавременије медицинске опреме за потребе здравствених установа у АП Војводини, изјавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка радова на реконструкцији Клинике за абдоминалну и ендокрину хирургију Универзитетског клиничког центра Војводине, објекта изграђеног 1909. године.

Покрајински секретаријат за здравство издвојио је 85,3 милиона динара за санацију 2.000 квадратаних метара фасаде, замену комплетне столарије и водоводних инсталација.

„Успели смо да из године у годину повећавамо издвајања за Клинички центар, за обнову клиника и набавку нове медицинске опреме, обезбеђујући тако услове за бољу здравствену заштиту“, изјавио је Мировић.
Изразио је очекивање да ће Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије следеће године започети и реконструкцију објекта Поликлинике, на којој се годишње обави готово 600.000 прегледа.

Мировић је захвалио управи УКЦВ, свим здравственим установама и радницима што су, како је истакао, у протеклом периоду који је био веома тежак због појаве вируса ковид 19, показали велику одговорност и ванредне резултате.

Фото: Влада Војводине

Мировић је обишао и Ургентни центар, у ком је смештена нова медицинска опрема вредна готово 37 милиона динара, коју су обезбедили донатори и која ће бити испоручена у 80 здравствених установа у Војводини.

„Током пролећа прошле године отворили смо наменски рачун како би се прикупила средства за ове намене. Захваљујући донаторима стигла је најсавременија опрема попут дефибрилатора и ЕКГ апарата за све домове здравља и болнице у Војводини, која ће наредних дана бити испоручена здравственим установама“, изјавио је Мировић захваливши Српској православној цркви – епархијама сремској, бачкој и банатској, компанијама Телеком и ДДОР, као и другима који су донирали средства.

Захваливши Покрајинској влади на улагањима, директорка Универзитетског клиничког центра Војводине Едита Стокић рекла је да је на Клиници за абдоминалну и ендокрину хирургију током 2019. године адаптирано једно крило, које је у јеку епидемије била ковид јединица, те истакла да су током адаптације инсталације за кисеоник и ваздух доведене до сваког болесничког кревета.

Обиласку радова присуствовао је и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

Back to top button