DruštvoIzdvojene vesti

Нови пресек – преминуло 50 оболелих, заражена још 2.631 особа

СрбијаРеално/БЕОГРАД/24. 11 – Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 2.631 особe од тестираних 16.737 узорака, од последица заразе преминуло је 50 људи, а на респираторима је 205 пацијената.

Иако се смањује број новозаражених у Србији и бустер доза даје резултате, стручњаци поручују да нема простора за опуштање и да је поштовање мера кључно.

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек рекао је за РТС да је смањење броја новооболелих добар статистички податак, али да још нема довољно аргумената за опуштање, јер имамо 5.400 људи у ковид болницама, више од 200 пацијената на респираторима и дневно умире између 50 и 60 људи.

Додао је да у наредном периоду предстоје догађаји који представљају епидемиолошки ризик.

“То су славе, два Божића, Нова година, велики прилив наших грађана који живе у иностранству. Треба све то, на неки начин, преживети, а да се не погорша ситуација”, навео је Ђерлек.

Јавно предузеће “Скијалишта Србије” саопштило је да ће током скијашке сезоне посетиоцима бити омогућено тестирање на коронавирус, као и вакцинација. Туристи који ће ове сезоне боравити на Копаонику моћи ће да ураде неопходну лабораторијску дијагностику на ковид 19, као и да се вакцинишу против ове болести у оквиру Траума центра, који се ове сезоне налази у просторијама Дома здравља Рашка на Копаонику.

Back to top button