Društvo

Поповић: Србија произвела 2 милиона доза Спутњик В

СрбијаРеално/БЕОГРАД/12. 12 – Министар задужен за иновације и технолошки развој у Влади Србије Ненад Поповић изјавио је данас да је Србија произвела око два милиона доза вакцине Спутњик В.

Поповић је за агенцију ТАС С рекао да је на Институту Торлак до сада произведено око два милиона доза Спутњика В и да се очекује да ће у наредном периоду бити произведено најмање четири милиона доза.

“Србија је постала прва земља у свету која је почела да производи Спутњик В изван Русије, а то је резултат договора између председника две земље Александра Вучића и Владимира Путина. Српски народ је захвалан Русији и председнику Путину на томе”, истакао је Поповић.

Према речима Поповића, већина грађана Србије је изабрала управо руску вакцину.

„Грађани Србије имају велико поверење у вакцину Спутњик В. Верују у њену високу безбедност и ефикасност, зато се највећи број људи у Србији одлучио да се определи баш за ту вакцину“, рекао је Поповић.

Према његовим речима, Србија ће ускоро потписати уговор са Русијом о куповини милион доза вакцине против корона вируса Спутњик лајт.

“Тренутно је у току процедура регистрације вакцине Спутњик лајт у Републици Србији. Очекујемо да ће у најкраћем могућем року Србија и Русија потписати уговор о набавци првих милион доза вакцине Спутњик лајт”, рекао је Поповић.

Истакао је да је та показала одличне резултате у Русији као бустер доза и додао да је уверен да ће она помоћи и Србији да контролише пандемију у будућности.

Поповић је, такође, рекао да би Србија желела да производи Спутњик Лајт, као и назалну вакцину “Спутњик В”.

Back to top button