Srbija

Посао и специјализација за још 200 младих лекара

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.12 – Министар здравља Златибор Лончар разговарао је са младим лекарима, који ће наредне недеље, у оквиру Програма запошљавања најуспешнијих дипломаца медицинских факултета и средњих медицинских школа, добити посао у некој од здравствених установа и прилику за стручно усавршавање.

Данас је више од 200 најбољих студената медицине, са просеком 9,5 и 10, имало прилику да министру и директорима здравствених установа искаже своја интересовања у погледу одабира специјалистичких студија и здравствене установе у којој ће градити своју каријеру лекара.

Лончар је свим дипломцима честитао на запослењу, истакавши да је поносан, зато што данас имамо здравствени систем у којем раде најбољи млади лекари и медицинске сестре и техничари.

“Наш циљ и јесте да најбољи дипломци медицине, односно младост и памет нашег здравства, остане у својој земљи, овде гради своје професионалне и животне путеве, брине о здрављу грађана Србије, а читава земља се развија и напредује заједно са њима. То и остварујемо Програмом запошљавања најбољих дипломаца”, рекао је Лончар, а саопштило Министарство здравља.

Поред 200 најбољих младих лекара, наредних дана уговоре о раду добиће и 500 најуспешнијих дипломаца средњих медицинских школа, будућих медицинских сестара и техничара.

У оквиру Програма запошљавања најуспешнијих дипломаца медицинских факултета и средњих медицинских школа, који је Министарство здравља покренуло 2018. године, до сада је запослено 511 лекара, као и 900 медицинских сестара/техничара са одличним успехом.

Back to top button