Izdvojene vestiSrbija

Predsednik Vučić prisustvovao primopredaji novog voza za velike brzine “Stadler kiss” kompanije “Stadler Bussnang AG”

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas primopredaji novog voza za velike brzine Stadler kiss kompanije Stadler Bussnang AG i istakao da su brze pruge i moderni vozovi nova slika naše zemlje, kao i da će prva deonica brze pruge ka Budimpešti, od Beograda do Novog Sada, biti otvorena za saobraćaj najkasnije početkom marta sledeće godine.

„Viktor Igo je rekao da snovi stvaraju budućnost. Mi smo decenijama uništavali sopstvene resurse, nestajale su nam pruge, nismo ih održavali, a kamoli obnavljali. Danas, suprotno tome, Srbija može da se pohvali kupovinom tri ovakve fantastične garniture vozova, vredne gotovo 52 miliona evra, kojima ćemo uskoro moći da se vozimo po najmodernijim prugama“, poručio je predsednik Vučić i najavio da će oko 15. novembra početi testiranje pruge Beograd – Stara Pazova, a oko Božića 2022. godine i testiranja pruge Stara Pazova – Novi Sad. On je dodao da Srbija jedina u regionu ima ovakve vozove, moderne i luksuzno opremljene. 

„Ovo je velika novina i pokazuje koliko smo zemlju uspeli da promenimo za nekoliko godina. Promenili smo očekivanja ljudi, jer toliko toga možete da uradite kada verujete u sebe, svoj narod i sopstvene mogućnosti. Snovi postaju realnost kad verujete u njih, borite se za njihovo ostvarenje, sigurni da radom to možete da postignete. Srbija će da ide napred, i brže nego do sada“, naglasio je predsednik Vučić. 

Na novoj pruzi Beograd-Novi Sad, dugoj 75 kilometar, vozovi bi trebalo da počnu da saobraćaju od marta iduće godine, dva puta dnevno. Ta deonica je deo brze pruge od Beograda do Budimpešte, čija je izgradnja počela krajem 2017. godine.

Back to top button