Srbija

Протокол Чувам те” биће потписан сутра

СрбијаРеално/БЕОГРАД/30.11 – Протокол о пружању међусекторских услуга путем софтверског решења „Чувам те”, у циљу заштите од злостављања, занемаривања, насиља и експлоатације деце, биће потписан у среду 1. децембра 2021. године у 11 часова у Прес сали Владе Србије, Немањина 11.

Протокол ће потписати први потпредседник владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић, министар здравља Златибор Лончар, министар за бригу о породици и демографију Радомир Дмитровић и директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаило Јовановић.

Ово је прва национална платформа за превенцију и пријаву злостављања, занемаривања, насиља и експлоатације деце, која ће омогућити пријаве злостављања, занемаривања, насиља и експлоатације, као и едукацију свих учесника друштва – деце, ученика, родитеља и просветних радника. Платформа по први пут повезује све надлежне институције за борбу против насиља, користиће је запослени у државној управи и локалним самоуправама и на овај начин биће омогућено да се свака пријава на нивоу целе државе и сам ток њеног решавања прати на једном месту.

Back to top button