DruštvoIzdvojene vesti

Рок за уплату четврте рате пореза на имовину сутра

СрбијаРеално/БЕОГРАД/14.11 – Народна банка Србије подсећа грађане да сутра досвета на наплату четврта рата пореза на имовину физичких лица за 2021. годину, као и да је само Дина картицом могуће без провизије измирити ову обавезу на шалтерима Управе за трезор Министарства финансија.

Дина картицом, такође без провизије, на шалтерима Управе могуће је платити порез на доходак грађана, порез на промет моторних возила, порез на приход од пољопривреде и шумарства и доприносе за обавезно социјално осигурање пољопривредника, објавила је НБС.

Такође, преноси Тањуг,на шалтерима Управе за трезор Дина картицом могу се, уз ниске провизије, измирити и све друге обавезе по основу јавних прихода и обавеза према корисницима јавних средстава, онима који имају подрачуне у Управи за трезор, али и онима који имају рачуне у пословним банкама.

Тако се могу се платити рачуни за струју, рачуни предузеца ЈKП Инфостан технологије, ЈKП Информатика Нови Сад, Телеком и слично.

Такоде, порез на имовину физичких лица може се платити и једноставним скенирањем НБС ИПС QР кода на решењима коришћењем мобилне апликације банке у којој је рачун.

Back to top button