Izdvojene vestiSvet

Tarnavski: Ukrajinske snage probile prvu rusku liniju odbrane u blizini Zaporožja

SrbijaRealno/Kijev/03.09.23. – Ukrajinske snage su probile prvu rusku odbrambenu liniju u blizini Zaporožja nakon nedelja čišćenja terena od mina i očekuju brži napredak dok pritiskaju drugu, slabiju liniju odbrane, rekao je general Oleksandar Tarnavski, koji je predvodio kontraofanzivu na jugu Ukrajine.

Tarnavski je za britanski Observer ocenio da je Rusija posvetila 60 odsto resursa izgradnji prve odbrambene linije, a samo 20 odsto izgradnji druge i treće liniju odbrane jer, kako je naveo, nije očekivala da ukrajinske snage probiju prvu liniju. “Sada smo između prve i druge odbrambene linije”, rekao je Tarnavski, navodeći da ukrajinske snage sada završavaju uništavanje ruskih jedinica koje obezbeđuju povlačenje ruskih trupa iza druge odbrambene linije.

Tarnavski je istakao da su do sada ukrajinsku kontraofanzivu u regionu Zaporožja blokirala minska polja, a da je bila usporena i zbog evakuacije ranjenika. „Na deminiranje smo potrošili više vremena nego što smo očekivali“, rekao je Tarnavski.

Back to top button