Beograd

Весић: Новогодишњи концерти у Београду биће одржани уз спровођење епидемијских мера

СрбијаРеално/БЕОГРАД/22.12. – Спектакуларни новогодишњи концерт Јелене Карлеуше, Марије Шерифовић и Саре Јовановић, какав Београд још није видео, 31. децембра на платоу испред Дома Народне скупштине, као и концерт Горана Бреговића на Сава променади биће одржани уз спровођење свих епидемиолошкох мера рекао је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи.

–Постоји разлика између организовања прослава у затвореном и отвореном простору. Концерти које град Београд организује биће на отвореном простору на коме је далеко мањи ризик од заразе. У сваком случају, много мањи од фудбалских и кошаркашких утакмица које су се свакодневно организују на отвореном али и у затвореним просторима а које нико не помиње као да се не догађају – рекао је Весић.

Он је подсетио да ће Београд приликом организације концерата поштовати све епидемилошке мере.

–То значи да смо припремили педесет хиљада заштитних маски са грбом Београда који ће бити подељени посетиоцима приликом доласка на концерт. Припремили смо пунктове на којима ће бити рађени брзи тестови на корону који ће за посетиоце који нису вакцинисани бити бесплатни. Уколико буде било потребно оградићемо простор за посетиоце. Београд има искуства у томе јер смо све концерте током лета организовали на исти начин. Тада смо то радили само ми а нисам приметио да се неко бунио зато што су други концерти били организовани без примене ових мера – рекао је заменик градоначелника Београда.

Он је истакао да ова епидемија траје скоро две године, морамо да живимо са вирусом и живот не може да стане.

–Београд је један од ретких градова Европе који је био отворен последњих годину дана. Бити отворен значи да су људи који раде у сектору услуга, њих око 40 хиљада, имали посао и примали су плате. Бити отворен значи да су наши хотели били попуњени а сви су распродати за Нову годину јер код нас долазе гости из целе Европе. Поносан сам због тога јер мој посао је да водим рачуна о економији града и успео сам да се изборим да привреда ради и да наше жене и мушкарци примају плате – рекао је Весић. 

Он је нагласио да Београђанке и Београђани заслужују дочек какав им је град припремио уз спектакулрани концерт Јелене, Марије и Саре на платоу испред Народне скупштине и отварање Куле Београд, највише зграде на Балкану.

–Славићемо и са пуно наде дочекати 2022. годину уз поштовање епидемиолошких мера и чување јавног здравља – поручио је Весић.

Back to top button