Izdvojene vestiSrbija

Вучић: Ићи ћу у долину Јадра када добијемо студије Рио Тинта

СрбијаРеално/БЕОГРАД/24.11. – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће посетити долину Јадра односно Горње Недељице, када држава буде добила студије од Рио Тинта у вези са прављењем рудника литијума, као и да верује да ће та посета бити у наредних неколико месеци, а можда и раније, пише Тањуг.

“Оног тренутка када будем имао о чему да разговарам по питању Рио Тинта са људима из Горњих Недељица, чим добијемо од њих те студије и када будемо могли да их сагледамо, отићи ћу међу те људе и показати им шта је идеја Рио Тинта и рећи шта је наша идеја”, казао је Вучић на питање новинара када ће посетити долину Јадра, преноси Тањуг.

Изразио је уверење да би то могло да буде за неколико месеци, а можда и раније.

“Обавестићу и Виолу Фон Крамон о томе, не знам шта, али хоћу… Биће ми много лепши дочек у Горњим Недељицама него њој и онима који су са њом дошли покушавајући да лоше говоре о мени”, рекао је Вучић.

Вучић је најавио велику финансијску подршку и помоћ свим прволигашким и друголигашким спортским клубовима, јер, како је поручио, Србија жели да буде успешна у свим спортовима, као што је показа да смо успешни у фудбалу.

Поновио је да ће пре краја године почети изградња националног стадиона, који ће, како каже, бити на понос свих грађана и биће, истиче, лепша од минхенске “Алијанц арене”.

Председник је рекао да ће се изградњом националног стадиона на подручју Сурчина значајно променити не само тај део града, већ Београд и Србију.

“Моја је дужност да говорим о ономе што су историјски резултати ове власти и поносан сам што Србија успешно напредује, бићемо земља број 1 или број 2 у Европи, а то ћемо знати ових дана”, рекао је Вучић у обраћању јавности уочи данашњег пута у Сочи и након јучерашњег разговора са специјалним изаслаником ЕУ Мирославом Лајчаком.

Како је истакао, Фиат је био један од првих извозника за Србију у 2013. где се сада ситуација много променила, јер се Србија променила, доласком нових компанија.

“Надамо се да ћемо ускоро моћи да укажемо на добре вести за Фиат, али ја о томе још не смем да причам. А верујем да ће то бити добре вести”, – рекао је Вучић

Back to top button