Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Пристојну Србију позивам на уздржаност

СрбијаРеално/ЧАЧАК/29.11 – Председник Србије Александар Вучић позвао је данас, поводом најављеног протеста због напада на багеристу у Шапцу, како је рекао, пристојну Србију на уздржаност.

„Када организује већина пристојних људи протесте моја молба је да буду уздржани и да никада не предузимају оно што мањина ради и терорише мањину као што то они чиневећини“, казао је Вучић, јавља Танјуг.

Вучић је, на питање да прокоментарише сазнање Тањуга да тужилаштво у Шапцу није тражило притвор за лице које је пребило багеристу, већ му омогућило да се брани са слободе, подсетио је да је претучен човек који није кршио ниједан закон, који се кретао путем којим је имао право да се креће.

Кретао се веома споро неугрожавајући никога, иако су они који су блокирали пут тиме угрожавали њега и остале. Никога није повредио, а изубијали су га. Он се налази у болници, реч је о господину Прокићу. Налази се у болници, мислим на ВМА или Клиничком центру Србије. Има тешке телесне повреде“, објаснио је он.

Вучић је поводом свих ових догађаја констатовао да се могло видети како је рекао, како за Рокфелерове паре, алудирајући на финасирање организатора протеста, Срби добијају батине.

Објаснио је да тужилаштво може да тражи притвор или не, али како ће бити суђење то је друга ствар.

Рекао је да се притвор одређује када постоји страх од бекства, вршења утицаја на сведоке или понављања дела.

Тужилаштво, каже, се вероватно руководило тиме да не постоји опасност утицаја на сведоке јер је почињено дело било тако очигледно.

Својом одлуком, међутим, додаје, тужиластсво је изазвало бес већине народа у Србији, и поново позвао већину на уздржаност.

„Наше је да чувамо мир и да се суздржимо свега. Молим да се не свете том батинашу, а ни осталима које је Зеленовић позвао да дођу да малтретирају грађане. На државним органима је да раде свој посао, све у складу са законом“, нагласио је он.

Вучић је подсетио да су тужиластсво и судије постављени 2009.од стране ранијих власти и да грађани кажу да правосуђем „влада жута олош“, али је додао да ће полако све бити у реду.

Back to top button