Izdvojene vestiSrbija

Vučić: Vojska je danas desetostruko jača nego pre 10 godina

SrbijaRealno/Beograd/13.01.24. – Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Vojska Srbije danas desetostruko, a mogao bi, kako je naveo, da kaže i da je stostruko jača nego pre deset godina što pokazuje koliko se tada neodgovorno odnosilo prema državi.

Vučić je, odgovarajući na pitanje da li je nabavka oružja i oruđa koju je najavio odgovor na naoružavanje Prištine ili realizacija prethodnih planova, Vučić je kazao da Srbija ima svoje planove, ali i da dobro razume šta je to što se zbiva i ne samo kada je reč o Prištini.

“Dobro analizirate situaciju u svetu, analizirate situaciju u regionu, sagledavate sve činjenice, dobro vidite kako se kreću i političke prilike, dobro razumete interese i čiji su sve interesi da Srbija bude slomljena. U skladu sa tim donosite odluke i naravno u skladu sa svojim mogućnostima. Naše su mogućnosti izuzetno male u odnosu na velesile poput SAD, Turske i mnoge druge koje brinu o albanskim nelegalnim i kriminalnim strukturama”, rekao je Vučić.

Kako je dodao, Srbija njima ne može da se suprotstavi, ni u novcu, ni u oružju, ali može da uvek bude dovoljno snažna da to bude odvraćajući faktor za svakoga ko bi pomislio da je ugrozi.

“I to je odgovorno i to je ozbiljno ponašanje”, rekao je Vučić.

Imao je i poruku za one koji tvrde da ne treba da se ulaže u Vojsku nego u nešto drugo, rekavši da bez vojske Srbija ne bi postojala.

“Pozobali bi je za tri dana i to odlično znam, pošto niko u ovoj zemlji silom prilika, silom posla koji obavljam, ne zna međunarodne prilike kao što ih ja poznajem, ne poznaje međunarodnu situaciju kao što ja poznajem i ne poznaje aktere te situacije kao što ih ja poznajem. I znam koliko je važno da naša vojska snaži”, rekao je Vučić.

Back to top button