Izdvojene vestiSvet

Zelenski: SAD dale pozitivan signal o podršci

SrbijaRealno/Vašington/13.12.23. – Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je dobio „pozitivan signal“ od Sjedinjenih Američkih Država u vezi sa kontinuiranom podrškom Ukrajini.

„Tokom sastanaka u SAD sa predstavnicima Predstavničkog doma i senatorima, liderima obe stranke, administracijom predsednika i njim lično, dobio sam pozitivan signal u vezi sa podrškom i pomoći Ukrajini od strane SAD. Postoji pitanje vremenskog okvira i unutrašnje političke situacije – to se podrazumeva.

Ali svi imamo poverenje“, rekao je Zelenski na zajedničkoj konferenciji za novinare u Oslu sa liderima Norveške, Švedske, Finske, Danske i Islanda, odgovarajući na sugestiju novinara da njegova poseta SAD nije donela željeni rezultat u vezi sa izdvajanjem bezbednosne pomoći Ukrajini, prenosi Ukrinform. Zelenski je nakon Sjedinjenih Američkih Država doputovao u iznenadnu posetu Norveškoj.

On se u Vašingtonu sastao sa vojnim i političkim rukovodstvom SAD, uključujući američkog predsednika Džozefa Bajdena koji je najavio dodelu 200 miliona dolara hitne vojne pomoći Ukrajini. Sa liderima Norveške, Danske, Islanda, Finske i Švedske, predsednik Ukrajine je na ukrajinsko-nordijskom samitu u Oslu razgovarao o jačanju odbrambene, političke i ekonomske saradnje.

Preporučeno: https://srbijarealno.rs/sad-dzejk-saliven-sutra-u-poseti-izraelu/

Back to top button