Izdvojene vestiRegion

Амбасадор Јовић: Повређени држављанин Србије у аутобуској несрећи је добро

СрбијаРеално/СОФИЈА/23.11. – Једини држављанин Србије који је био у аутобусу који је изгорео у Бугарској Лјулзим Сулејмани из Прешева је у добром стању, нема опекотине, свестан је и може несметано да комуницира, рекао је за Блиц амбасадор Србије у Бугарској Жељко Јовић.

Амбасадор Јовић посетио је данас Сулејманија, и на кратко разговарао са њим.

“Повређени Сулејмани је у добром стању, нема опекотине. Свестан је, комуницира, био сам са њим у соби, кратко смо попричали. Предочили смо спремност да будемо уз њега, да му помогнемо шта год да му затреба. Ступили смо у контакт са његовом породицом, отац му је био у Софији али је допутовао да га види. И даље је под анализама, а чини ми се и да би могао врло брзо да изађе из болнице”, рекао је амбасадор.

Јовић је казао да није хтео да га испитује о несрећи. “Нисам хтео да га узнемиравам, ни испитујем о томе. У истој болници је и његова вереница. Она је држављанка Северне Македоније, такође није тешко повређена и тренутно је на претрагама”, истакао је Јовић.

У саобраћајној несрећи на аутопуту Софија-Благојевград, близу села Боснек, ноћас у 3:00 сата, запалио се аутобус са северномакедонским регистарским таблицама, који се враћао из Истанбула.

У тој несрећи погинуло је 46 путника, а седам повређено.

Back to top button