Srbija

Др. Саздановић: Пад новозаражених последица увођења ковид пропусница

СрбијаРеално/БЕОГРАД/12.11. – Државни секретер у Министарству здравља доц.др. Предраг Саздановић говорио је данас за “Ново јутро” о паду корона бројки. Истакао је да није све у цифрама.

– Погледајте само релативне бројке. У задњих неколико недеља имали смо 28 до 30 одсто новозаражених од укупног броја тестираних. Јучерашње бројке су 26 одсто. Kада се будемо спустили испод 20 или 15 одсто, можемо да говоримо о резултатима – рекао је.

Истакао је да пад новозаражених нема везе са продужењем распуста, већ је реч о првим ефектима ковид пропусница и додао да временски период важења ковид пропусница треба проширити на 24 сата и увести их у више објеката.

– Одлично знамо шта је позитивна, а шта негативна дискриминација. Негативна би била одлазак код лекара са ковид пропусницом, то би стварно била дискриминаторска одлука, али са друге стране – не мора да се иде у тржни центар! – каже др Саздановић.

Оцењује да са оптимизмом морамо да будемо опрезни јер, кад год смо се опустили, то нам се вратило као бумеранг. Истиче да је вакцинација важна и да пре 104 године није било дискусије да ли се вакцинисати против тифуса или не, као и да се у медицини зна шта су епидемиолошке мере, између осталог и масовна вакцинација.

Back to top button