Društvo

Хладни фронт ближи се Србији, киша и пад температуре

СрбијаРеално/БЕОГРАД/21.11 – У уторак свугде хладније, понегде уз слабе падавине, углавном над средишњим пределима, а обзиром на захлађење у планинским пределима преко 800мнв може бити влажног снега. После подне на северу резведравање и над овим пределима би у среду ујутро могло бити мраза до -4 степена Целзијуса. У среду током дана мало до умерено облачно и суво уз дневни максимум од 7 до 13 степени Целзијуса – написао је метеоролог Марко Чубрило на свом фејсбук налогу.

Метеолорог наводи да од четвртка следи развијање пространог циклона над Средоземљем у чијем ће се топлом сектору ка нама почети премештати осетно топлији ваздух са југа те ће у четвртак уз јачање јужног ветра бити промењљиво облачно уз максимуме од 9 до 17 степени Целзијуса.

“Kрајем дана на југу и југозападу региона киша, а дуже Јадрана и пљускови. У петак погоршање уз кишу, а после подне и мање захлађење тако да би на планинама преко 900мнв могло бити и пролазног снега. Ветар прво јужни, а затим у окретању на северозападни. Дневни максимум од 6 на северозападу до око 16 на југоистоку региона”. написао је метеолорог Чубрило.

Затим следи поново јачање јужног ветра уз отопљење и у суботу ће југо, топла кошава и јужни ветар на планинама повремено бити и олујни, док ће преовлађивати промењљиво облачно време уз повремену кишу, посебно на југу региона. Дневни максимум понегде и око 18 степени Целзијуса.

“Око 29. новембра се и даље симулира пробијање осетно хладнијег ваздуха и до нашег региона уз окретање ветра на северозападни смер и јаче захлађење које би могло бити довољно снажно да услови појаву влажног снега понегде и у низијама региона. Око 30. новембра би дневни максимум требао бити од 1 до 6 степени Целзијуса. Даљи развој синоптике још није сасвим јасан, али за сада делује да би се наставило нестабилно време уз честа погоршања, отопљена и захлађења. После пријатне недеље пред нама је типична јесења седмица где ће се смењиавати киша, сунце, захлађење, отопљење, планински снег и јак ветар”. написао је метеоролог у својој објави на Фејсбуку.

Back to top button