Izdvojene vestiPolitika

Мали: Одлука о мом докторату политичка, борићу се да је оборим

СрбијаРеално/БЕОГРАД/22.12 – Данашњу одлуку Сената Универзитета у Београду којом је поништена његова докторска диплома, министар финансија Синиша Мали је оценио као политичку, навео да не може да је прихвати и најавио да ће се правним средствима борити да је оповргне.

Мали је у сторију на свом Инстаграм налогу написао да се не плаши, јер зна да је истина на његовој страни.

“Наставићу да се борим, као што се борим већ осам година. Политичка хајка која се води против мене може само да ме мотивише да радим још више и боље”, навео је он.

Министар је истакао да верује у свој докторски рад, исто као што верује и у свој рад у Министарству финансија и Влади Србије.

Навео је да му је увек било важно да стиче ново знање, јер је то, како каже, једина ствар у животу коју вам нико не може одузети

“Поносан сам на све што сам научио у последњих 20 година, колико се активно бавим економијом и финансијама. За то време сам успео да положим и најтеже стручне, међународне испите из тих области, који важе за престижне у светским економским круговима. Желео сам да на тај начин додатно унапредим своје знање”, написао је он.

Додао је да му је драго што данас то знање може да искористи на најбољи начин а то значи да, како је навео, одговорно управља буџетом наше државе и да обезбеди новац за нове путеве, болнице и школе, за веће пензије и плате, за исплату помоћи грађанима и привреди у време пандемије.

Оценио је да је то много важније од, како каже, политичке хајке која се због доктората води против њега пуних осам година уназад.

Back to top button