Izdvojene vestiSvet

Mинистар Вулин: Односи Републике Србије и Уједињених Арапских Емирата последњих година интензивно се развијају

СрбијаРеално/ДУБАИ/25.02.22. – Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин, који је у званичној посети УАЕ, разговарао је данас у Дубаију са потпредседником Владе Уједињених Арапских Емирата и министром унутрашњих послова њ. в. шеиком Саифом бин Зајед Ал-Нахјаном о наставку сарадње и унапређењу односа две земље у области унутрашњих послова, економије и свих других друштвених сфера.

„Односи Републике Србије и Уједињених Арапских Емирата последњих година интензивно се развијају и на високом су нивоу, а снажан допринос томе дали су добри и пријатељски односи председника Србије Александра Вучића и престолонаследника Абу Дабија шеика Мохамеда бин Зајед Ал-Нахјана“, нагласио је министар Вулин.

Министар Вулин је истакао да је предуслов економског просперитета, а тиме и бољег живота грађана безбедност, што је главни и основни задатак полиције, која ту безбедност мора створити, осигурати и сачувати.

Министар Вулин се домаћину захвалио на разумевању ставова Републике Србије по питању захтева Привремених институција самоуправе у Приштини за чланство у Интерполу, а Ал- Нахјан министру полиције на томе што је Србија подржала избор њиховог кандидата Ахмеда Насера Ал-Раисија за председника Интерпола.

Српски министар полиције је рекао да се сарадња полиција Србије и Уједињених Арапских Емирата интензивно развија и да постоји простор за њено унапређење, посебно у областима борбе против организованог и високотехнолошког криминала, али и развоја и употребе савремених технологија.

Нагласио је да је српска полиција поуздан међународни партнер у борби против организованог криминала и да је отворена за јачање сарадње у овој области, како кроз размену оперативних података, тако и кроз заједничке обуке, посебно оне које се тичу прања новца и високотехнолошког криминала, с посебним акцентом на криптовалуте, које прате криминалне групе које се баве трговином наркотика.

Говорећи о недавним терористичким нападима у Абу Дабију и Дубаију, министар је најоштрије осудио ове акте и нагласио да је Србија спремна да пружи пуну подршку Уједињеним Арапским Емиратима у борби против тероризма.

Министар Вулин захвалио се министру Саифу бин Заједу Ал-Нахјану на донацији медицинске опреме чија је вредност неколико милона евра током епидемије ковида 19.

Back to top button