Beograd

Radojičić: Grad Beograd raspisao javni poziv za firme koje će raditi energetsku sanaciju domaćinstava na Paliluli

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić izjavio je danas da je Grad Beograd raspisao javni poziv za učešće privrednih subjekata, odnosno firmi koje će obavljati radove na zameni stolarije i fasada u domaćinstvima građana Palilule.

– Budžet za sufinansiranje mera energetske sanacije domaćinstava građana Palilule je 20 miliona dinara. Vlasnicima stambenih objekata će polovina troškova ukupnih radova biti pokrivena iz gradskog i republičkog budžeta – istakao je Radojičić.

On je naglasio da će, nakon izbora izvođača, javni poziv za zainteresovane građane Palilule biti objavljen u novembru.

– Da bi privredni subjekti odnosno kompanije koje se bave ugradnjom prozora, vrata i drugih elemenata termičke izolacije mogli da se prijave na ovaj javni poziv, u obavezi su da prethodno ispune nekoliko uslova. Neophodno je da su privredni subjekti upisani u APR registar najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave, da nije pokrenut stečajni ili postupak likvidacije, kao i da imaju ateste za materijale i proizvode – naglasio je gradonačelnik.

Radojičić je istakao da je kriterijum za rangiranje privrednih subjekata cena materijala i ugradnje za posao za koji konkurišu, a jedan od uslova je i rok važenja cene.

– Sredstva koja su obezbedili Grad i Republika ne uplaćuju se sugrađanima, već direktno izvođačima radova koji će proći na ovom javnom pozivu. Novac će na računima firmi biti tek pošto komisija utvrdi da je posao realizovan, a korisnik bespovratnih sredstava, u ovom slučaju sa Palilule, izmiri polovinu svog dela duga. Od 17 beogradskih opština, Palilula je izabrana kao pilot-projekat jer je nakon izvršene analize utvrđeno da je najugroženija kada je reč o potrebi za energetskom sanacijom – ukazao je prvi čovek prestonice.

On je za narednu godinu najavio veća sredstva kako bi se u saradnji sa Ministarstvom za rudarstvo i energetiku građanima i u ostalim beogradskim opštinama omogućilo da izvrše energetsku sanaciju na svojim objektima.

Rok za prijavu privrednih subjekata na javni poziv je 22. oktobar, a detaljne informacije svi zainteresovani mogu naći i na sajtu Grada Beograda.

Izvor: Beoinfo

Back to top button