Izdvojene vestiPolitika

Селаковић: Историјски договор Вучића с Путином о цени гаса

СрбијаРеално/БЕОГРАД/25. 11. – Председник Србије Александар Вучић постигао је историјски договор о цени гаса са председником Руске Федерације Владимиром Путином, чиме је још једном потврђено узајамно разумевање и пријатељство наших двеју држава, оценио је министар спољних посллова Никола Селаковић.

“Показало се да кредибилна и доследна политика Србије, утемељена у поштовању међународног права, у комбинацији са изванредним личним односима председника Вучића са светским лидерима, јесте рецепт за дугорочни развој и просперитет наше земље”, констатовао је министар и додао да је Србија захвална пријатељској и братској Русији на бризи за српске националне интересе и спремности да помогне у ситуацији када се читав свет суочава са енергетском кризом.

Енергетска стабилност и поуздано снабдевање природним гасом јесте услов даљег напретка српске економије и Србија ће умети да цени предусретљивост и разумевање Руске Федерације и председника Путина, али и да потврди подршку нашој мултивекторској спољној политици, навео је шеф српске дипломатије.

“Овакви договори и подршка пружена Србији и њеним грађанима показују колико је важан лични однос који председник Вучића има са председником Путином, али и са другим лидерима најзначајнијих држава света, и да се захваљујући томе за државу и народ постижу изузетне ствари”, оценио је Селаковић.

Back to top button