Srbija

Уручени кључеви 15 станова за избеглице у Бору

СрбијаРеално/БОР/17.11. – Кључеви петнаест станова саграђених у оквиру четвртог потпројекта Регионалног стамбеног програма у Републици Србији (РСП), уручени су у уторак, 16. новембра у Бору избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, које имају пребивалиште на територији овог града.

Финансијска средства за изградњу ових 15 станова обезбеђена су делом из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, којим управља Банка за развој Савета Европе, а делом из буџета Града Бора. РСП фонд донирао је 390,090 евра. Извођач радова је Кеј доо Ваљево.

Догађају су присуствовали Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције Републике Србије, Александар Миликић, Градоначелник Бора, Никола Бертолини, представник Делегације Европске уније у Србији, Стефани Краузе, представница УНХЦР-а у Србији, Душан Ковачевић, директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд, као и представници других државних и међународних институција и организација и корисници.

Рeгиoнaлни стамбени програм зajeднички је вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у рeгиoну. Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе,  а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Италије, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Back to top button