Srbija

Уручење уговора о запослењу најуспешнијим дипломцима свих медицинских факултета и средњих медицинских школа у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас церемонији уручења уговора о запослењу најуспешнијим дипломцима свих медицинских факултета и средњих медицинских школа у Србији и оценио да је систем здравства у времену пандемије постао један од четири ослонца државе, те да ће млади лекари и медицински техничари у будућности имати још већу одговорност него до сада.

Председник Вучић је честитао дипломцима на великом успеху, истакавши да је поносан јер је држава у стању да прими 300 нових младих кадрова медицинске струке и додао да је то могуће само због тога што је сада боље стање финансија.   

„Уложили смо говото пола милијарде евра у инфраструктуру и опрему. Никада толико није било улагано у српско здравство и очекујемо велике резултате до краја године“, рекао је председник и нагласио да је од почетка 2013. године до данас запослено 25.270 радника, а да је одобрено 10.449 специјализација и ужих специјализација.  

Председник је посебно нагласио да је одговорност медицинске струке према грађанима и држави велика, али да она пре свега произилази из природе посла и додао да су сви здравствени радници показали велику борбеност, на чему им је изразио посебну захвалност.  

„Ми рачунамо на вас. Велико вам хвала за рад, а ви вратите то и држави и вашим родитељима тако што ћете у будућности бити још бољи. Апсолутно верујемо у вас“, рекао је председник и најавио даље улагање у државни здравствени систем и повећање плата и животног стандарда.

Извор: Танјуг

Back to top button