Izdvojene vestiSrbija

Лончар: Немогуће да омикрон није у Србији, питање дана када ћемо га званично открити

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.12 – Омикрон сој је у Србији, иако још увек није званично откривен, рекао је министар Здравља Златибор Лончар гостујући у емисији „Еuronews Вече“.

“Немојте да се заносимо. Има доста пацијената који имају такву клиничку слику да су дошли из земаља где тај сој заузима до 70 одсто оболелих. Питање је дана када ће се секвенционирати и да изађемо званично да смо га открили“, рекао је Лончар и истакао да није могуће да је омикрон свуда око нас, а да није код нас. , „Хајде да будемо реални“, казао је министар и поручио да би требало да гледамо шта је то што можемо да урадимо.

„То зависи од нас. Ако до сада нисмо научили шта је то шта можемо ми да урадимо… Иако не знамо довољно о омикрону, научили смо неке ствари које могу да смање ризике“, додао је Лончар.

На питање да ли су тренутне епидемијске мере довољне, Лончар је рекао да јесу за бројеве новозаражених које сада имамо, а на питање да ли ће се Кризни штаб састати још једном до краја године, Лончар је рекао да се Кризни штаб често састаје по мањим групама, са председницом Владе и између себе, само да ту нема камера. Додао је да је након увођења ковид пропусница порасло интересовање младих за вакцинацију.

Back to top button