Srbija

МК Гроуп уложила више од 27 милиона евра у Хотел Гранд

СрбијаРеално/БЕОГРАД/17.12 – МК Гроуп је капиталном инвестицијом од преко 27 милиона евра успешно завршила реконструкцију хотела Гранд Копаоник.

Како је саопштено из МК Гроуп, тај луксузни хотел који јавност препознаје као симбол најпопуларније планине у региону, свечано је отворен у присуству великог броја званица из привредног и јавног живота.

Поводом свечаног отварања реконструисаног хотела, потпредседник МК Гроуп Александар Костић изјавио је да у години када се обележава 40 година постојања хотела Гранд, МК Гроуп је одлучила да спроведе велику реконструкцију на 6.100 квадратних метара унутар самог хотела.

„Уложили смо и значајна средства у изградњу новог резиденцијалног крила и изградили смо модерну гаражу која задовољава потребе наших гостију. Овом инвестицијом премашили смо 100 милиона евра укупних капиталних улагања на Копаонику, од 2009. године од када послујемо на овој планини“, изјавио је Костић.

Радови на унапређењу садржаја и хотелске услуге отпочели су у априлу ове године.

Поред изградње новог Ресиденце блока и гараже са више од 130 паркинг места, комплетно су реновирани спа центар, сви ресторани и барови, рецепција и спортска дворана.

Руководилац инвестиционог пројекта и директор корпоративних послова МК Гроуп Александра Стојановић рекла је да су у кратком периоду од само седам месеци, реализована улагања у 20.000 метара квадратних у хотелу, поред осталих инвестиција на Копаонику које се простиру на још 18.000 метара квадратних.

„На изградњи новог крила и реконструкцији објекта учествовало је преко 500 радника који су радили на три паралелна градилишта. Успешно завршена реконструкција омогућила је да хотел Гранд својим новим издањем још једном подигне лествицу луксузног хотелијерства“, истакла је Стојановић.

Председник ПКС Марко Чадеж на свечаности поводом завршетка реконструкције Хотела Гранд оценио је да МК Гроуп великим улагањима јача привреду и туризам Србије, а уједно ствара додатну вредност за копаонички крај.

„Овај комплекс који МК Гроуп води доприноси повећању запослености и побољшању стандарда многих породица, ангажовању других компанија, јачању сектора привреде везаних за пословање овог центра од индустрије намештаја до хране и пића. Све мале и средње компаније из рашког округа заиста живе и просперирају захваљујући МК Гроуп. Хвала још једном што развијате Рашку, Копаоник, целу Србију“, поручио је Чадеж.

Хотел Гранд Копаоник је најстарији хотелски комплекс на тој планини и зачетник модерног туризма у Србији.

У саопштењу МК Гроуп наводи се да је Хотел Гранд, као једно од највреднијих наслеђа домаћег хотелијерства, том инвестицијом добио је још атрактивнији изглед и потврдио свој престижни статус у години када прославља 40 година постојања.

Back to top button