RegionSrbija

Abazović iz Pećke patrijaršije čestitao Vaskrs: Širimo zajednički ljubav

SrbijaRealno/Pećka Patrijaršija/16.04.23. – Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, čestitao je Vaskrs svim pripadnicima pravoslavne veroispovijesti.

“Radujte se. Širimo zajednički ljubav, univerzalne vrednosti i borimo se za pravdu, bolje i pravednije čovečanstvo”, poručio je Abazović u kratkoj vaskršnjoj poruci iz manastira Pećke patrijaršije, u kojoj je boravio u subotu. Abazović se u Prištini sastao sa predstavnicima privremenih institucija samouprave, a posetio je i predstavnike tri najveće vere, uoči ili nakon njihovih najvećih praznika – katoličkog Uskrsa, islamskog Bajrama i pravoslavnog Vaskrsa, saopštila je Vlada Crne Gore.

Nakon posete katedrali Majke Tereze i Čaršijskoj džamiji u Prištini, Abazović je posetio Pećku patrijaršiju, gde su ga dočekali episkop hvostanski i vikar patrijarha srpskog Aleksej i igumanija Pećke patrijaršije Haritina. Abazović je istakao da mu čini čast i zadovoljstvo što je u poseti Pećkoj patrijaršiji. On je posebno naznačio važnost dobre komunikacije između lokalne zajednice i Pećke patrijaršije i naveo da se Crna Gora trudi da pomogne u dobru i da samo u dobru treba da se takmičimo, navedeno je u saopštenju Vlade Crne Gore.

Back to top button