Izdvojene vestiSrbija

Момировић: Неће бити кашњења радова у Новом Саду

СрбијаРеално/НОВИ САД/18.12 – Због радова на брзој прузи, деоница Кисачке улице у Новом Саду тренутно је затворена за друмски саобраћај, а радови се тренутно одвијају предвиђеном динамиком, те се завршетак очекује у првом кварталу идуће године.

“Наш циљ је да 1. марта пустимо пругу у рад. Уверен сам да нећемо закаснити ниједан дан, а то је тако тешко” рекао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић током обиласка радова на прузи у Новом Саду.

Он је објаснио да је то велики напредак у односу на стање појединих делова железнице, као и да су најбољи инжењери укључени у тај пројекат.

Изградњом овог пројекта, српска пруга ће бити попут оних у каквим се возе путници у великим европским градовима.

Радови на прузи се одвијају свакодневно, у свим временским условима, а предвиђено је да ће пругом возови собраћати брзином од 200 километара на час.

Тестирања се већ раде на појединим деоницама, а министар Момировић рекао је да очекује да ће и та деоница бити тестирана на време и спремна за пуштање у рад у најављеном року.

Радови се одвијају у Кишачкој улици, испред уласка у главну Железничку станицу у Новом Саду.

Градилиште је заједно са министром обишао и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и казао да ће Србија бити боље место за живот када се пруга од Будимпеште споји и са јужним границама земље, до Северне Македоније.

“То ће бити нешто што поптуно мења наратив развоја града Новог Сада, наравно и Београда, али свих градова на тој траси. Ово је наставак једне од најважнијих саобраћајница не само за железнички, него свеукупни саобраћај, посебно за Војводину и Нови Сад.” казао је Вучевић.

Радове на овој деоници тренутно изводи компанија из Кине. Раније ове године завршени су радови на надвожњаку брзе пруге у Темеринској улици.

Back to top button