Beograd

Прве награде за шампионе безготовинских трансакција на београдским пијацама

СрбијаРеално/БЕОГРАД/16.12 – На пијаци Палилула данас су први пут уручене новчане награде закупцима тезги који су имали највише безготовинских трансакција, у оквиру Пилот пројекта „Дигитализацијa београдских пијаца“. Прву награду освојио је закупац са пијаце Смедеревски Ђерам, са укупно 247 трансакција током новембра, друго и треће место припало је закупцима са пијаце Палилула, са релизованих 197 и 183 трансакције, док су четврто и пето место заузели закупци са пијаце Каленић, са укупно 161, односно 94 реализоване безготовинске трансакције. Показатељ у добром правцу је чињеница да су пет добитника новчане награде реализовали укупно 882 безготовинске трансакције, саопштила је Привредна комора Србије.

Од септембра 2021. године, на три београдске пијаце уведене су значајне новине захваљујући Пилот пројекту дигитализације пијаца, који је покренула Привредна комора Србије, а иницирала компанија Mastercard. Пилот пројекат се реализује уз подршку ЈКП „Градске пијаце“, компанија Payten, Chipcard и Banca Intesa. Каленић, Палилула и Ђерам, прве су у низу београдских пијаца на којима су постављени ПОС терминали за плаћање картицама. Први пут у Србији је купцима омогућено да купљено воће, поврће и друге производе на пијачним тезгама могу да плате, брже и лакше, платним картицама и мобилним телефоном, без претходне посете банкомату.

Команије Mastercard и Chipcard, обезбедили су додатну погодност за све учеснике безготовинског плаћања. Сваког месеца од 1. новембра 2021. до 31. октобра 2022. године, пет трговаца који буду имали највећи број безготовинских плаћања платним картицама, освојиће новчане награде у износу од 12.000 динара.

Закупци тезги који су до сада увели безготовинско плаћање на својим продајним местима, веома су задовољни. Утисци су позитивни, а како истучу, потрошачи све више користе платне картице приликом набавке. Само плаћање се одвија брзо и једноставно, а број трансакција који се реализовао од септембра месеца, говори више од речи. Од септембра до средине децембра је реализовано укупно 4800 трансакција, на 42 продајна места.

Партнери Пилот пројекта „Дигитализација београдских пијаца“, задовољни су реализацијом, као и реакцијама купаца и закупаца. Очекују да овај подухват неће остати само на Пилот пројекту, већ да ће се увођење безготовинског плаћања проширити и на остале београдcке пијаце.

Привредна комора Србије, ЈКП „Градске пијаце“, комапније Mastercard, Chipcard, Payten и Banca Intesa, честитали су срећним добитницима новчане награде и пожелели да и у наредној 2022. години буду још успешнији у броју безготовинских трансакција.

Београдске пијаце су на овај начин постала места, која потрошачима, поред квалитетне, свеже и разноврсне понуде, пружају могућност избора и у погледу начина плаћања. Укупно је инсталирано 42 ПОС терминала, на 42 продајна места.

Back to top button