Politika

Социјално-економски савет дао позитивно мишљење на Нацрт закона о безбедности и здрављу на раду

СрбијаРеално/БЕОГРАД/13.12 – Социјално-економски савет дао је на данашњој седници позитивно мишљење на Нацрт закона о безбедности и здрављу на раду, који је сачинило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, изјавила је државна секретарка Стана Божовић на конференцији за новинаре после седнице тог савета.

Божовић је истакла да је на седници оцењено да је Нацрт закона о безбедности и здрављу на раду корак напред у погледу безбедности и здравља радника.

Државна секретарка је додала да ће, доношењем новог закона, бити повећане компетенције лица која се баве безбедношћу и здрављем на раду, што је једна од кључних одредби.

„Безбедност и здравље наших радника је питање свих питања. Хоћемо да сви наши радници буду заштићени у процесу рада, када је у питању опрема, технологија и све што је неопходно да би могли да раде у безбедном и здравом окружењу“, нагласила је Божовић.

Наглашавајући да је Нацрт закона о безбедности и здрављу на раду усаглашен са свим директивама ЕУ, Божовић је подсетила да је јавна расправа о том акту била одржана од 9. до 29. септембра, да је после тога уследило усаглашавање пристиглих сугестија и примедби, а да је тренутно у току изјашњавање министарстава и других надлежних органа, као и Европске комисије.

Back to top button