Izdvojene vestiSrbija

Министар Стефановић: Србија никада неће заборавити јунаке који су живот оставили на бранику отаџбине

СрбијаРеално/Париз/14.06.22.- Потпредседник Владе Србије и министар одбране др Небојша Стефановић подсетио је да данас обележавамо 23 године од када је завршена једна од најтежих битака у новијој историји наше земље, битка на Кошарама, симбол отпора непријатељу током НАТО агресије 1999. године.

– Два месеца су неустрашиви српски војници одолевали нападима. Храбри хероји великог срца нису устукнули, своју земљу су волели више и од живота. На Кошарама је страдао 21 официр и подофицир, 50 младића на одслужењу војног рока, 13 војних обвезника и 24 добровољца. Рањено је 256 бораца.

Србија никада неће и не сме заборавити јунаке који су живот оставили на бранику отаџбине. Наша је земља мала али поносна – поносна на своју славну историју, неустрашиву војску и љубав према отаџбини. Јунаци живе вечно! Слава им и хвала!- написао је министар Стефановић на свом Фејсбук налогу.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnesa.stefanovic%2Fposts%2F588844639272601&show_text=true&width=500" width="500" height="812" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>
Back to top button